BejelentésKeletifény Vendégház Verpelét
Legyen a vendégünk!

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


Kedves Látogató!

Üdvözöljük Verpeléten, a Mátra lábánál, a szőlőhegyekkel övezett településen. Itt alkalma lehet a zamatos fehér illetve vörösborokat megízlelni, előzetes megbeszélés alapján a környéket lovashintóval bejárni, a környék erdeiben zamatos gombákat gyűjteni vagy egyszerűen csak kikapcsolódni.

 

A település központjában található a kovácsmúzeum, ahol a legenda szerint Mátyás király is patkoltatta a lovát. A falu határában gyönyörű környezetben egy horgásztó fekszik, mely tökéletes lehetőség a kikapcsolódásra-nemcsak a horgászok számára. A település külterületén egy ún. meddő vulkán található, melynek csúcsára egy tanösvény vezet. Innen csodaszép kilátás nyílik a Tarna völgyére és a Mátrára. Előre egyeztetett időpontban vadászatra is van lehetőség.

A szomszédos Egerszalókon és Tarnaszentmárián gyönyörű Árpád kori templomok várják az ide látogatókat. A közeli Kisnánán és Sirokban várlátogatásra van lehetőség. A szintén szomszédos Egerszalókon és Demjénben gyógyhatású termálfürdőkben kényeztethetik magukat, az egyik egészen hajnali 2-ig is nyitva tart. Mindkét termálfürdő elsősorban a mozgásszervi panaszokra jelent gyógyírt.

 

Eger mindössze 15 km-re fekszik településünktől és rengeteg élményt kínál ( Vár, dobó tér, Minaret, Minorita templom, Bazilika, Csillagvizsgáló, Líceum stb). Nagy a választék múzeumokban(Patika Múzeum, Tűzoltó Múzeum, Vármúzeum, Sportmúzeum, Helytörténeti Múzeum, Egyháztörténeti Múzeum stb.). Nem szabad kihagyni az érseki pincerendszer meglátogatását ( Város a város alatt)Képgaléria

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!