BejelentésKeletifény Vendégház Verpelét
Legyen a vendégünk!


 


Kedves Látogató!


Üdvözöljük Verpeléten, a Mátra lábánál, a szőlőhegyekkel övezett településen. Itt alkalma lehet a zamatos fehér illetve vörösborokat megízlelni, előzetes megbeszélés alapján a környéket lovashintóval bejárni, a környék erdeiben zamatos gombákat gyüjteni vagy egyszerűen csak kikapcsolódni. A település központjában található a kovácsmúzeum, ahol a legenda szerint Mátyás király is patkoltatta a lovát. A falu határában gyönyörű környezetben egy horgásztó fekszik, mely tökéletes lehetőség a kikapcsolódásra-nemcsak a horgászok számára. A település külterületén egy ún. meddő vulkán található, melynek csúcsára egy tanösvény vezet. Innen csodaszép kilátás nyílik a Tarna völgyére és a Mátrára. 


A szomszédos Egerszalókon és Tarnaszentmárián gyönyörű Árpád kori templomok várják az ide látogatókat. A közeli Kisnánán és Sirokban várlátogatásra van lehetőség. A szintén szomszédos Egerszalókon és Demjénben gyógyhatású termálfürdőkben kényeztethetik magukat, az egyik egészen hajnali 2-ig is nyitva tart. Mindkét termálfürdő elsősorban a mozgásszervi panaszokra jelent gyógyírt.


Eger mindössze 15 km-re fekszik településünktől és rentgeteg élményt kínál ( Vár, dobó tér, Minaret, Minorita templom, Bazilika, Csillagvizsgáló, Líceum stb). Rendkívűl nagy a választék múzeumokban(Patika Múzeum, Tűzoltó Múzeum, Vármúzeum, Sportmúzeum, Helytörténeti Múzeum, Egyháztörténeti Múzeum stb.). Nem szabad kihagyni az érseki pincerendszer meglátogatását ( Város a város alatt).


neti M


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!